CINQUE TERRE

de fem byene ved Liguriakysten
DE 5 BYENE VENTER PÅ DEG

De ”5 byene” ligger ikke i Piemonte, men heller ikke langt unna. De kanskje mest kjente attraksjonene ved Liguriakysten er Cinque Terre, som er på UNESCOs verdensarvliste. Fem små pastellfargede byer klamrer seg fast til åssiden mellom grønne vinmarker og asurblått hav ved Liguriakysten. De 5 byene ligger i følgende rekkefølge (fra vest):

MONTEROSSO – VERNAZZA – CORNIGLIA – MANAROLA – RIOMAGGIORE

Det går fint an å kjøre dagstur fra Nizza Monferrato. Vår anbefaling er likevel å ta seg god tid og bo i en av byene, eller i La Spezia, Sestri Levante eller Levanto. Et par – tre dager vil gi en optimal opplevelse av området. Fra nærliggende byer tar det bare noen minutter med tog. Det er ganske håpløst å få parkert i Cinque Terre-området. Du kan selvfølgelig også bo i en av de fem byene. Da er det kanskje Monterosso som frister mest, her er en utrolig flott sandstrand

CINQUE TERRE CARD

Hvis dere velger å ta tog inn til byene, så gjør vi oppmerksom at på jernbanestasjonen får dere kjøpt Cinque Terre Card. Da har dere fri adgang til å gå mellom byene, togene frem og tilbake så mange ganger dere rekker, samt inngang til museer etc. NB! Ikke glem å skrive navn på baksiden og stemple togbillettene i en av de gule boksene på stasjonen!

Tar dere en dagstur, anbefaler vi å kjøre til Levanto, parkere ved jernbanestasjonen og ta toget de 4 minuttene inn til Monterosso.

En opplevelse verdt turen, er å ta en av båtene fra Monterosso til Riomaggiore. Da får du se alle byene fra sjøsiden. Da har du valget å gå mellom alle byene tilbake, eller evt. tog eller båt tilbake til utgangspunktet. Dessverre så ble alle byene rasert av et voldsomt uvær for noen år siden. Dette har medført at det er litt kronglete å kunne vandre mellom alle 5 byene.

Her er linker til hoteller og B&B i de 5 byene i Cinque Terre og andre nærliggende byer.

Cinque Terre (wikipedia)

Close Panel
sv_SESwedish