NIZZA MONFERRATO

NIZZA MONFERRATO

en liten småby i Nord-Italia

I de senere årene har det skjedd store forandringer i byen. Det har kommet til nye kafeer, barer og spisesteder og det er riktig så koselig å spasere rundt i de trange, små gatene. I byens gågate Via San Carlo som strekker seg mellom Piazza Garibaldi og Piazza XX Settembre, er det en herlig blanding av gammeldagse butikker der alle varer er bak disken til helt moderne fashion–stores med kjente designmerker.

På tross av utviklingen de senere årene, så er ikke Nizza Monferrato noen utpreget turistby. Området har riktig nok blitt oppdaget av flere reisende, og en god del har etablert seg med sine ferieboliger eller virksomheter. Det er få, men det finnes også noen bofaste nordmenn i området. Disse, samt andre ferierende kan du kanskje treffe på når du vandrer rundt i byen, eller setter deg ned på en av kafèene. Det bor i da ca. 10 000 innbyggere i Nizza Monferrato.

Tar du pulsen på byen en lørdag ettermiddag, så er du ikke alene i gatene. Da er det yrende liv og kafèene fylles opp. Italienerne liker å gå ut på byen og ta en aperitivo, før de går hjem og spiser middag, eller går ute og spiser ved åtte-tiden. De verdsetter høyt å kose seg med god mat og vin sammen med venner og familie. Det er finnes flere barer, kaféer og spisesteder i byen.

Nizza Monferrato er sentrum for Barbera produksjonen i Piemonte og det er i dette området barberaprodusentene med de beste barberavinene holder til. Her i Monferrato dyrkes Barberadruene på de beste vinmarkene, og vinbøndene har i de siste årene blitt veldig dedikert til sitt fagfelt og tar dette på alvor og det jobbes seriøst i de fleste vinmarker. Til og med cooperativene tar dette meget seriøst, og stiller strengere krav til produsentene som leverer sine druer der. Barbera d’Asti vinene ble i 2008 oppgradert fra DOC applikasjonen til DOCG.

Close Panel
sv_SESwedish